Wat is Kunstkijkje?

Aan de keukentafel, met een kopje koffie erbij, samen kijken naar kunstwerken en in gesprek raken

Online beeldende kunsttentoonstelling

Kunstkijkje is een online beeldende kunsttentoonstelling speciaal ontwikkeld voor ouderen, mogelijk met dementie, en hun naasten en (mantel)zorgers. Kunstkijkje kan ook worden ingezet door activiteitenbegeleiders van zorgcentra en ontmoetingscentra. Door met elkaar te praten naar aanleiding van kunst kijken, ontdekt u meer van en over elkaar.

Ontdekkingen

De vragen van het begeleid gesprek zijn ingesproken, en bedoeld als aanknopingspunt voor het opdoen van nieuwe ontdekkingen over het thema van een kunstwerk.

  • De vragen zijn op volgorde ingesproken.
  • U gaat van knop 1 t/m knop 4 in het tempo dat u zelf bepaalt.
  • U besluit hoe lang u de tijd neemt om per knop in gesprek te zijn met elkaar.

Levenservaring

Kunstwerken lenen zich voor gesprekken over levenservaring en persoonlijke interesses. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kunst beleven een gunstig effect heeft op de mentale gezondheid. Beeldende kunst kijken geeft ruimte aan een andere blik op het dagelijks leven. Kunst ontwikkelt creatief en associatief denken en geeft plezier.

Online

Online middelen bleken tijdens de eerste fase van de pandemie uitkomsten te bieden om toch met elkaar in contact te blijven. Kunstkijkje biedt de mogelijkheid om kunst thuis te ervaren, als het erop uit gaan lastig is.

Pilot

Het programma wordt uitgebreid n.a.v. uw feedback.

We hebben twaalf kunstwerken opgenomen in onze tentoonstelling, de pilotfase. Wanneer Kunstkijkje positief is gewaardeerd, wordt de tentoonstelling driemaandelijks uitgebreid. En er ontstaat de mogelijkheid een abonnement te nemen. Graag ontvangen we uw feedback in de enquête.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date.

Contact

Vragen over Kunstkijkje? 

Vul het contactformulier in

Of stuur een bericht naar:

Volg Kunstkijkje

Enquête

Als u een Kunstkijkje hebt gedaan, helpt u ons met het ontwikkelen van de website door deze vragen te beantwoorden.
Dank u wel voor het invullen.